ماشین طیور شاهین تولید کننده انواع دستگاه جوجه کشی فول اتوماتیک با بالاترین کیفیت و راندمان،قیمت مناسب،مصرف پایین، بهترین دستگاه برای جوجه کشی انواع پرنده،مطمئن ترین راه درآمد با سرمایه کم، دستگاه جوجه کشی با ضمانت، پشتیبانی و خدمات پس از فروش
تاریخ : شنبه 1 مرداد 1401
نویسنده : مسلم حسینی

 

 

 

ضد عفونی کردن تخم نطفه دار قبل از جوجه کشی، برای جلوگیری از ورود آلودگی به درون دستگاه لازم است.

این تخم ها گاه در هنگام تولید و یا در اثر افتادن بر روی بستر پرورش، دچار آلودگی می شوند. آلودگی های محیطی، چسبیدن فضله پرندگان به پوسته و وجود باکتری و میکروارگانیسم ها در سطح پوسته، سبب اختلال در روند جوجه کشی از پرنده خواهد شد.

در این مقاله از شاهین طیور به بررسی راه های ضد عفونی کردن تخم نطفه دار مرغ، بلدرچین، بوقلمون و سایر پرندگان پرداخته میشود.

نکات ضروری پیش از شروع ضد عفونی تخم نطفه دار:

✓قبل از ضد عفونی کردن تخم ها، دستان خود را کاملا بشویید. انتقال آلودگی از دستان شما به تخم بالا میباشد.

✓در ابتدای امر، تخم ها ترک خورده و شکسته را از چرخه جوجه کشی خارج کنید. این تخم ها تبدیل به جوجه نشده و تنها موجب آلودگی دستگاه خواهند شد.

✓تخم های خون آلود و با شکل ظاهری متفاوت نیز برای جوجه کشی مناسب نیستند.

✓در هنگام تمیز کردن تخم نطفه دار، قسمت پهن آن را رو به بالا بگیرید. در این صورت به کیسه هوایی فشاری وارد نشده و نطفه خفه نخواهد شد.

✓به هیچ عنوان تخم ها را درون دستگاه و همزمان با آن ضد عفونی نکنید. این امر آسیب جدی به دستگاه خواهد رساند.

راه های ضد عفونی کردن تخم نطفه دار

ضد عفونی و تمیز کردن تخم های نطفه دار قبل از جوجه کشی یک امر ضروری است که در ادامه با انواع روش های آن آشنا خواهید شد. تمیز کردن فضله از روی پوسته تخم با مسواک برای تمیز کردن تخم ها قبل از قرار دادن آنها در دستگاه، از فرچه و یا مسواک زبر و خشک استفاده نمایید. به این منظور کافی است یک مسواک زبر را به آرامی بر روی محل آلودگی بکشید تا آلودگی از روی پوسته برداشته شود.

دقت داشته باشید که نوک تیز تخم مرغ را به سمت پایین گرفته تا به کیسه هوای آن فشار وارد نشود. تمیز کردن پوسته تخم را به آرامی انجام دهید تا خراش و آسیب به آن وارد نشود.

پس از اتمام کار، با استفاده از یک سشوار که حتما روی باد خنک تنظیم شده است، پوسته تخم را از پودرهای تولید شده پاک کنید. می توانید از پمپ باد نیز به این منظور استفاده کنید.

استفاده از سمباده و کاردک برای نظافت تخم نطفه دار با استفاده از یک کاردک و یک سنباده نرم، به آرامی هرچه تمام تر فضله را از روی پوسته جدا کنید.

دقت داشته باشید که ایجاد هر گونه خراش و ترک در پوسته به منزله عدم کاربرد تخم برای جوجه کشی خواهد بود. پس از اتمام کار با استفاده از سشوار یا پمپ باد آلودگی های اضافی را تمیز کنید. استفاده از یک مسواک به جای سمباده نرم خطر کمتری دارد.

تمیز کردن تخم نطفه دار با دستمال نم دار این روش تنها برای مرغابی ها مانند غاز، قو، قو غاز و اردک کاربرد دارد. به این منظور شما لازم است یک دستمال نرم را با آب ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد، نمدار کنید. دستمال را به آرامی بر روی پوسته تخم اردک بکشید و آلودگی های آن را تمیز کنید، سپس تخم را با استفاده از یک دستمال تمیز خشک نمایید. دقت داشته باشید که دستمال نم بسیار کمی داشته باشد و به گونه ای عمل کنید که آلودگی در سطح بیشتری از تخم نطفه دار مرغابی پخش نشود.

استفاده از محلول جرمی ساید پی این محلول بر خلاف گاز فرمالدهید سمی نمی باشد و برای انسان خطری ندارد. استفاده از محلول جرمی ساید پی برای ضدعفونی کردن تخم نطفه دار نیز بدون اطلاع از میزان و نکات ایمنی آن، تنها موجب آسیب دیدن تخم ها خواهد بود. برای استفاده از این محلول یک پارچه تمیز را به آن آغشته کرده و بر روی پوسته تخم می کشند، اسپری کردن محلول بر روی تخم ها نیز راه دیگر ضد عفونی کردن با جرمی ساید است. دقت داشته باشید که دمای محلول با دمای اتاق برابر باشد، در غیر این صورت اسپری کردن آن بر روی تخم، موجب منقبض شدن مواد درون آن و مکش آلودگی ها به درون پوسته میشود.

ضدعفونی کردن با استفاده از گاز فرمالدهید گاز فرمالدئید نیز یکی از روش های مرسوم ضد عفونی کردن تخم می باشد که در مرغداری ها با میزان تولید بسیار زیاد کاربرد دارد. این امر نیاز به تخصص و مهارت بالایی داشته و در صورت کوچکترین اشتباه در مقدار مواد، تمامی تخم های نطفه دار آسیب میبینند. به این منظور استفاده از این روش در مرغداری های بالای ۳۰۰۰ تخم مرغ توسط کادر دامپزشکی مجرب صورت میگیرد.

این گاز بسیار سمی بوده و برای انسان مسمومیت زا می باشد. برای ضدعفونی کردن تخم ها با گاز فرمالدئید، لازم است اتاقکی جدا و بدون درز را در نظر بگیرد. با توجه به تعداد تخم نطفه دار، مقداری از جامد پرمنگنات سدیم را با فرمالین مخلوط کرده و یا از آجر های فرمالین استفاده کنید. دقت داشته باشید که تخم نطفه دار باید تنها ۷ تا ۱۰ دقیقه در معرض این گاز قرار بگیرد.

ضد عفونی کردن تخم ها به تنهایی بی نتیجه بوده و لازم است تا راه های ضد عفونی کردن دستگاه جوجه کشی را نیز مطالعه کنید. استفاده از گاز فرمالدئید برای فارم های کوچک و بدون اطلاعات کافی و نیروهای ماهر، آثار مخرب بالایی دارد.

 

 

 

 

 

روش های غلط در تمیز کردن تخم های نطفه دار

برای ضد عفونی و تمیز کردن تخم های نطفه دار، روش های زیاد به کار گرفته میشود. برخی از این روش ها، نه تنها مفید نبوده بلکه آثار مخرب بسیار بیشتری دارند. در این قسمت از مقاله به بررسی آنها پرداخته شده است.

شستن تخم نطفه دار بلدرچین، مرغ و سایر پرندگان بر روی پوسته تخم پرندگان، یک محافظ پروتئینی به نام کوتیکول قرار گرفته است. وظیفه این محافظ، جلوگیری از ورود باکتری و آلودگی به درون منافذ پوسته می باشد. شستن تخم نطفه دار باعث از بین رفتن این غشا و ورود آب و آلودگی به درون حفره های تخم میگردد. با قرار گرفتن این تخم در دستگاه جوجه کشی، این باکتری ها شروع به تکثیر و از بین بردن نطفه میکنند.

ضدعفونی کردن تخم نطفه دار با الکل یکی از روش های اشتباه برای تمیز کردن تخم نطفه دار اردک، مرغ و بلدرچین، استفاده از الکل است. استفاده از این ماده باعث سرد شدن ناگهانی تخم و انقباض سریع مایع درون آن میشود. این کار باعث مکش آلودگی های بیرونی پوسته به درون آن خواهد شد. در نتیجه ضد عفونی کردن تخم نطفه دار با استفاده از این روش پاسخ عکس خواهد داد.

سمباده کشیدن غلط پوسته استفاده از سمباده یا فرچه های بسیار زبر برای نظافت پوسته، باعث خراش بر روی آن و بسته شدن منافذ می شود. این منافذ برای ورود اکسیژن و رطوبت به درون تخم تعبیه شده و بسته شدن آنها، منجر به خفه شدن جنین خواهد شد.

 

 

خطرات ضدعفونی نکردن تخم نطفه دار

پروسه جوجه کشی، بسیار حساس است، در نتیجه ورود هر نوع آلودگی و باکتری به درون تخم ها و دستگاه، موجب آسیب رساندن به روند جوجه کشی خواهد شد. فضله پرندگان، حاوی میزان زیادی باکتری و میکروارگانیسم است. ورود این فضله به دستگاه جوجه کشی، به منزله آلوده شدن تمامی تخم های درون دستگاه و کاهش راندمان جوجه کشی میباشد.

ضد عفونی نکردن تخم های نطفه دار عواقب زیر را در پی خواهد داشت :

تولد جوجه های مبتلا به عفونت بند ناف چنانچه تخم نطفه دار آلوده به جنین تبدیل شود، جوجه توانایی خارج شدن از تخم را نداشته و سریعا تلف میشود. در بهترین حالت این تخم ها منجر به داشتن جوجه هایی ضعیف و مبتلا به عفونت کیسه زرده میشود.

این بیماری ظرف چند روز منجر به مرگ جوجه ها میگردد. مطالعه مقاله درمان عفونت بند ناف جوجه خالی از لطف نخواهد بود. دقت داشته باشید در صورتی که پوسته تخم نطفه دار، عاری از آلودگی و فضله باشد، قرار دادن آن در دستگاه جوجه کشی مشکل ساز نخواهد بود. جمع بندی این مقاله از شاهین طیور به آموزش و بررسی انواع روش های ضد عفونی و تمیز کردن تخم نطفه دار، قبل از جوجه کشی پرداخت. همانطور که گفته شد، شستن و خیس کردن تخم ها، به این منظور نتیجه عکس داشته و تنها باعث ورود میکروارگانیسم ها به داخل تخم میگردد.


|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
موضوعات مرتبط: آموزش کار با دستگاه جوجه کشی , روش های ضد عفونی کردن تخم نطفه دار برای جوجه کشی , ,
برچسب‌ها: روش های ضد عفونی کردن تخم نطفه دار برای جوجه کشی دستگاه جوجه کشی شاهین طیور ,

صفحه قبل 1 صفحه بعد

آخرین مطالب

/
گروه ماشین طیور شاهین بعد از تحقیقات بسیار به طور تخصصی فعالیت خود در تولید دستگاه جوجه کشی فول اتوماتیک را در یک کارگاه صنعتی از سال ۱۳۹۵ آغاز نمود. ـ تنها هدف این شرکت تولید دستگاه جوجه کشی با راندمان بالا، بهترین کیفیت، مناسب ترین قیمت، پشتیبانی ۲۴ ساعته همراه با ضمانت نامه بی قید و شرط میباشد. در این مدت بسیار کوتاه توانسته با کارهای تحقیقاتی و آزمایشات بسیار، با نوآوری و ابتکار و استفاده از به روز تربن فناوری در ساخت دستگاه جوجه کشی با بالاترین راندمان و بیشترین رضایت مشتریان را کسب کندـ شرکت در شهرستان کازرون، کنار آستان مقدس امامزاده سیدحسین (ع) قرار دارد و با آغوش باز پذیرای مشتریان گرامی میباشد.