گروه صنعتی شاهین طیور بعد از تحقیقات بسیار به طور تخصصی فعالیت خود در تولید دستگاه جوجه کشی فول اتوماتیک و میلورم خشک و زنده را از سال ۱۳۹۵ آغاز نمود. ـ تنها هدف این شرکت تولید دستگاه جوجه کشی با راندمان بالا، بهترین کیفیت، مناسب ترین قیمت، پشتیبانی ۲۴ ساعته همراه با ضمانت نامه بی قید و شرط میباشد. در این مدت بسیار کوتاه توانسته با کارهای تحقیقاتی و آزمایشات بسیار، با نوآوری و ابتکار و استفاده از به روز تربن فناوری در ساخت دستگاه جوجه کشی با بالاترین راندمان و بیشترین رضایت مشتریان را کسب کندـ شرکت در شهرستان کازرون، کنار آستان مقدس امامزاده سیدحسین (ع) قرار دارد و با آغوش باز پذیرای مشتریان گرامی میباشد.
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
یکی از نکات بسیار مهم در استفاده و نگهداری دستگاه ، تهویه دستگاه جوجه کشی می باشد.
در این مقاله انواع فن دستگاه جوجه کشی را معرفی کرده و نقش آن در فرایند جوجه کشی را به طور اساسی بررسی می نمائیم و در پایان به سوالات شما پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.
همانطور که می دانید ، جنین برای رشد خود احتیاج به اکسیژن دارد. در طول دوره جوجه کشی اکسیژن مورد نیاز جنین از طریق منافذ موجود در پوسته تخم مرغ انجام می گیرد و از همین منافذ گاز کربنیک تولید شده خارج می شود.
غلظت اکسیژن لازم برای رشد جنین غلظت اکسیژن لازم برای رشد جنین حدود ۲۱ درصد است. کاهش اکسیژن سبب کاهش میزان جوجه دهی می گردد. به ازای یک درصد کاهش در غلظت اکسیژن دستگاه ، حدود ۵ درصد از میزان جوجه دهی کاسته می شود.
به نظر می رسد جنین تحمل ازدیاد اکسیژن را بهتر از کمبود آن دارد.
در طول جوجه کشی جنین به ۴۶۱۷ سانتی متر مکعب اکسیژن نیازمند است و در همین مدت ۳۸۶۴ سانتی متر مکعب گاز کربنیک را خارج می سازد.
نحوه تهویه در جوجه کشی تخممرغ جوجه کشی ۱۵ درصد از وزن خود را در زمان جوجه کشی بصورت بخار آب از دست داده و درصد دی اکسید کربن در کیسه هوایی از مقدار ۲۵ درصد به ۶ درصد افزایش یافته و مقدار اکسیژن از ۲۰ درصد به ۱۴ درصد کاهش مییابد، لذا سیستم تهویه جوجهکشی باید قادر به تأمین حجم زیادی از هوای تازه برای تأمین نیاز جنینها باشد. یک تخممرغ از ۶۸ تا ۷۰ درصد آب تشکیل شده است و جنین در ۲۱ روز زمان جوجه کشی با بهره برداری از مواد مغذی تخممرغ و مصرف کردن حدود ۶ لیتر اکسیژن تقریباً ۴/۵ لیتر دی اکسید کربن و ۱۱ لیتر بخار آب تولید میکند که باید توسط تهویه از محیط خارج شود، در غیر این صورت باعث اشکالاتی در کیفیت جوجه درآوری مانند طولانی شدن زمان جوجهکشی، افزایش درصد جوجههای نوک زده ولی از تخم خارج نشده، شکم و ناف خمیری و قرمزی ساق و زانو میگردد.
تأمین مقدار کافی حرارت، رطوبت و اکسیژن برای جوجه کشی حیاتی است و در غیر این صورت کارایی دستگاه های جوجهکشی کاهش قابل ملاحظهای خواهند یافت.
نسبت جوجه دهی و تهویه دستگاه جوجه کشی افزایش ارتفاع به علت کاهش فشار اکسیژن سبب کم شدن درصد جوجه دهی می گردد. بر اساس گزارشات موجود درصد جوجه دهی در ارتفاع ۲۴۰ پا حدود ۸۵ درصد می باشد در صورتی که در ارتفاع ۷۱۶۰ پا این مقدار به حدود ۶۴درصد کاهش می یابد.
رشد جنین از زمان تخمگذاری شروع میشود، لذا از هنگام چیدن تخممرغ در دستگاه جوجه کشی و از ساعت اول جوجهکشی نیاز به تهویه وجود دارد.
تهویه در واقع در دسترس قراردادن هوای تازه با درجه حرارت و رطوبت معین برای جنین میباشد.
نژادهای پر محصول گوشتی کنونی، برای رسیدن به وزن و ضریب تبدیل مطلوب نیاز به سطح بالاتری از سوخت و ساز دارند. لذا در این گونه نژادها، طبعاً جنینها در زمان جوجهکشی حرارت و بخار آب و دی اکسید کربن بیشتری تولید میکنند.
تاثیر گاز کربنیک گازکربنیک موجود در اطراف تخم مرغ ها سبب کاهش درصد جوجه دهی می شود. اگر غلظت گاز کربنیک به ۵ درصد برسد جوجه دهی به صفر خواهد رسید. غلظت گازکربنیک در ماشین های جوجه کشی نبایستی بیشتر از ۵/۰ درصد باشد. تهویه دستگاه های جوجه کشی شاهین طیور برای تهویه مناسب دستگاه لازم است که تهویه اتاق استقرار دستگاه جوجه کشی به طور مطلوب انجام بگیرد .
هر یک درصد تخم مرغ به ۲۷/۰ مترمکعب هوا در ساعت نیاز دارد. تهویه دستگاه از طریق دریچه هایی که در اطراف ماشین جوجه کشی نصب شده انجام می گیرد.
گردش هوا در دستگاه جوجه کشی یکی از مهم ترین پارامتر هایی است که در دستگاه جوجه کشی وجود دارد زیرا جنین برای تنفس احتیاج به اکسیژن دارد و گردش هوا در دستگاه جوجه کشی بسیار مهم خواهد بود.
لازم به ذکر است که جنین از زمان قرار گرفتن تخم مرغ در دستگاه جوجه کشی تا خروج از پوسته تخم مرغ برای رشد کردن نیاز به جذب اکسیژن دارد.
همانطور که میدانید جنین در مراحل اولیه رشد خود نمیتواند با شش هایش نفس بکشد و تا حدود ۵ روز اول جنین کار تنفسی خود را توسط سیستم گردش خونی انجام میدهد.
مهمترین مسئله ای که در باره سیستم تنفسی و دریافت اکسیژن در جنین است در طول پروسه انکوباسیون می باشد که در اواخر این دوره جنین ها بزرگ تر می شوند و به هوا و اکسیژن بیشتری احتیاج خواهند داشت و از آنجایی که سیستم هوارسانی به صورت های مختلفی ساخته و انجام میشود نمیتوان یک نوع خاص را به شما پیشنهاد داده شد اما میتوان به نکات ریز برای هوارسانی در زمان های مناسب در دستگاه های جوجه کشی توجه کرد که میتواند بسیار به شما کاربران عزیز کمک کند.
در اوایل دوره جوجه کشی ، اکسیژن کمتر مورد نیاز است و به تدریج این نیاز افزایش پیدا می کند. گردش هوا در دستگاه جوجه کشی معمولا انکوباتور های کوچک خانگی از سیستم تهویه هوا و هوادی برخوردار نمی باشند و هوادهی خوبی در دستگاه جوجه کشی انجام نمیشود که راه ورود و خروح هوای درون اتاق نصب هواکش در اتاق و کنترل زمان و رطوبت است قرار گرفتن این ماشین ها در ساختمان با فضای مناسب نیز ضروری است .
هر چه زمان بیشتر بگذرد جنین رشد میکند و بزرگ تر خواهد شد و به صورت طبیعی میزان هوای بیشتری خواهد داشت و تولید دی اکسید کربن بد از مدتی به سرعت افزایش خواهد یافت که لازم به ذکر است که این اتفاق در هفته پایانی حدود دو برابر افزایش می یابد.
در ماشین های جوجه کشی استاندارد و هواکش ها که برای هوادهی دستگاه جوجه کشی انجام می شو آهسته و پیوسته باز و بسته می شوند و دمای دستگاه جوجه کشی را تنطیم میکنند . دستگاه های جوجه کشی باید دارای ۲ مدل فن باشند : یکی برای انجام عملیات سیرکولاسیون یا همان گردش هوا و دیگری برای عمل تهویه.
وجود هردو مدل در دستگاه ضروری است.
اولی کار گردش هوای داخل دستگاه و تنظیم رطوبت را انجام میدهد و دومی عمل ارائه اکسیژن مناسب و خارج کردن دی اکسید کربن را بر عهده دارد. هواکش ( فن سیرکولاسیون ) برای جوجه کشی در دستگاه و بالا بردن راندمان، باید رطوبت و دما در تمام طبقات ماشین یکسان باشند.
استفاده از یک فن سیرکولاسیون مرغوب و با کیفیت بسیار مهم است، زیرا باید در برابر گرد و غبار، پرزهای هچ، دما و رطوبت مقاوم باشد.
فن تهویه دستگاه جوجه کشی نصب و پیاده سازی فن و سیستم تهویه دستگاه جوجه کشی بسیار مهم بوده و باید کاملا اصولی انجام شود. زیرا تهویه نامناسب و عملکرد ضعیف سیستم تهویه باعث خارج نشدن گاز Co2 شده و همین عمر منجر به خفگی و مرگ جوجه داخل تخم میشود. از این رو اگر تهویه و تخلیه هوای داخل بیش از حد کار کند، باعث میشود علاوه بر گاز Co2 (دی اکسید کربن)، رطوبت و دمای داخل دستگاه نیز خارج شده و باعث مرگ جوجه شود.
باید تا الان به این موضوع پی برده باشید که فن تهویه نقشی مهم و اساسی در دستگاههای جوجه کشی ایفا میکند. متاسفانه برخی سودجویان برای کاهش هزینه ها در تولید از فن های با کیفیت پایین، دمنده و یا بعضا دیده شده که از فن های سیستم های بهداشتی استفاده میکنند.
قبلتر به این نکته اشاره شد که میزان دما و رطوبت در تمام طبقات دستگاه باید یکسان یا بسیار نزدیک به هم باشد. از این رو ما از فن هایی استفاده میکنیم که عمل سیرکولاسیون را انجام میدهند. برای انجام این کار ما دو نوع فن داریم که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار میدهیم:
فن AC
مدل های AC معمولا عمر مفید کمی دارند، و بهتر این مدل را برای کار خود انتخاب نکنید. اما به هر دلیلی خواستار استفاده از این قبیل فن ها شدید، بهتر است نوع مرغوب آن را گزینش کنید. این فنها در دو نوع بوش و بلبرینگی در بازار یافت میشوند، که نوع بلبرینگی آن طول عمر بالاتری دارد. توجه داشته باشید که در مدل های AC اگر دور پروانه کند شد، باید سریعا نسبت به تعویض فن اقدام کنید.
فن DC
مدل های DC بهترین گزینه موجود در بازار هستند. همگی از نوع بلبرینگی بوده و در صورت کندی پروانه، توانایی تنظیم مجدد را دارند. هر چه قطر فن بیشتر باشد، نشانگر طول سیم پیچ بیشتر در فن هست که همین نکته گواهی بر کیفیت بیشتر و کارایی طولانی تر کالا می باشد. سیم پیچ به کار رفته در فن های DC اغلب از جنس مس بوده، و در هنگام سفارش از خریدن مدلهایی با سیم پیچ آلومینیوم اجتناب کنید.
یکی از اصلی ترین ابزارهای مورد استفاده در صنعت مرغداری و پرورش طیور، دستگاه جوجه کشی می باشد. امروزه دیگر حتی پرورش دهندگان محلی نیز کمتر به روش طبیعی جوجه کشی می کنند و بیشتر به استفاده از ماشین جوجه کشی روی آورده اند. از طرفی با توجه به رشد جمعیت و نیاز شدید به منابع غذایی و گوشتی، تولید جوجه های یک روزه و پرورش آنها در اکثر مناطق توسعه یافته است.
این صنعت بستر بسیار مناسبی برای کسب درامد و کارافرینی را فراهم نموده است. هم راستا با این صنعت و برای پوشش نیاز کارآفرینان و پرورش دهندگان طیور، هر سال انواع دستگاه جوجه کشی خارجی و ایرانی روانه بازار میگردد. خوشبختانه در عرصه تولید دستگاه جوجه کشی، تولیدات داخلی به خوبی توانستند نیاز افراد را برطرف کنند اما در یک جامعه همیشه افرادی هستنید که تمایل زیادی به خرید کالای خارجی دارند.
به خصوص برخی از تولیدکنندگان ایرانی با بکارگیری قطعات کم کیفیت و درجه چندم چینی، اعتماد کاربران را به کالای ایرانی تخریب نموده اند. در ایران تولیدکننده های مختلفی هم اکنون مشغول به ساخت و عرضه دستگاه جوجه کشی به بازار می باشند.
از شناخته شده ترین این تولیدکنندگان می توان به شاهین طیور، گروه صنعتی اسکندری، بلدرچین دماوند، ایزی باتور، کاکس ماشین، طیوران فاخته، مشهد برق، زاگرس و … اشاره کرد. هدف از این نوشتار در وبسایت شاهین طیور مقایسه کیفیت و قیمت دستگاه جوجه کشی ایرانی و خارجی میباشد. اگر به دنبال جواب سوال دستگاه جوجه کشی ایرانی بخریم و یا خارجی؟ حتما این مقاله را مطالعه نمایید.
بررسی کیفیت دستگاه جوجه کشی ایرانی با نمونه مشابه خارجی در عرصه جهانی مهمترین و برترین تولیدکنندگان خارجی دستگاه جوجه کشی شامل آرکام، برینسآ، جیمز وی، پیتر سایم، ویکتوریای ایتالیا و هواباتورآمریکا می باشند.
اگر بخواهیم به بررسی کیفیت این محصولات بپردازیم باید گفت که محصولات این تولیدکنندگان از تکنولوژی به روز و پیشرفته و قطعات بسیار با کیفتی بهره می برند. کاملا طبیعی است که کیفیت محصولات این کمپانی های خارجی بهتر از نمونه مشابه ایرانی خواهد بود. مهمترین دلیل آن تکنولوژی پیشرفته و دسترسی به قطعات و مواد اولیه مرغوب می باشد .متأسفانه در چند سال اخیر، تحریم های اعمال شده بر کشور، محدودیت های زیادی برای تولیدکنندگان داخلی در زمینه تهیه مواد اولیه و قطعات باکیفیت ایجاد نموده است.
اما با این حال بسیاری از تولیدات داخلی در زمینه دستگاه های جوجه کشی توان رقابت با نمونه های خارجی را دارند. البته ناگفته نماند که در بازار داخلی کشور انواع دستگاه جوجه کشی ساخت چین نیز به وفور یافت میشود که کیفیت بسیار پایین تری نسبت به نمونه های داخلی دارند.
مهمترین فاکتور تعیین کننده در کیفیت یک دستگاه جوجه کشی، نوع قطعات و متریال بکار رفته در ساخت آن و از همه مهمتر راندمان کاری دستگاه میباشد.
یکی از ویژگی های مثبتی که در اکثر دستگاه های جوجه کشی خارجی به چشم می خورد، رعایت استانداردهای ساخت می باشد که باعث میشود کیفیت نهایی محصول نیز افزایش پیدا کند. مواردی همچون استفاده از بدنه ضد زنگ و ضد آب (بدنه pvc و یا abs)، ریسک بسیار پایین خطر برق گرفتگی کاربر در حین استفاده از دستگاه، بهینه بودن ابعاد و وزن دستگاه نسبت به ظرفیت آن، استفاده از شانه های یونیورسال و یا جهانی ( که برای تمامی پرندگان کاربرد دارند) و … مهمترین این استانداردهای می باشند که متآسفانه برخی تولیدکنندگان داخلی آنها را نادیده میگیرند. بعنوان مثال در میان تولیدکنندگان داخلی فقط گروه صنعتی اسکندری، کاکس ماشین و طیوران صنعت فاخته و شاهین طیور از متریال استاندارد همچون pvc و مواد abs استفاده میکنند.
سایر تولیدکنندگان اغلب از بدنه فلزی نظیر گالوانیزه و یا استیل بهره می برند. ناگفته نماندکه بدنه فلزی پیامدهای مختلفی به همراه دارد که شامل: خطر برق گرفتگی بالا، مشکل پوسیدگی و زنگ زدگی بدنه در گذر زمان، ایجاد نوسانات دمایی و سنگین وزن بودن دستگاه می باشد.
لازم به ذکر است که بدنه استیل برای ساخت دستگاه جوجه کشی هرچند که خاصیت ضد زنگ دارد ولی سایر مشکلات ذکر شده در بدنه فلزی همچنان در بدنه استیل نیز موجود می باشند.
بدنه های استیل و یا گالوانیزه ای برای ساخت یخچال های فروشگاهی ایده آل هستند. زیرا برای مواد غذایی مورد نگه داری در آنها به نوسانات دمایی و یا رطوبت حساس نیست. در حالیکه در دستگاه جوجه کشی افراد با یک موجود زنده سروکار دارند که در حال نفس کشیدن بوده و به کوچکترین نوسانات دمایی حساس می باشد.
از این رو در هیچ نمونه معتبر خارجی نمی توان دستگاهی را یافت که با بدنه فلزی و یا استیل ساخته شده باشد.
استاندارد بعدی که برخی تولیدکنندگن داخلی آن را نادیده میگیرند و در نتیجه باعث افت کیفیت محصولات آنها می شود، نوع سیستم چرخشی می باشد.
بهترین نوع چرخش تخم نطفه دار دستگاه جوجه کشی چرخش ۹۰ درجه است. شانه 45 درجه نسبت به افق تغییر زاویه داده و پس از گذشت مدت زمانی این زاویه از طرف مقابل هم اعمال می شود. نکته مهم اینکه حتما باید از میکروسوییچ و یا سنسور های مخصوص برای تنظیم دقیق زاویه چرخش استفاده نمود.
بررسی قیمت ماشین جوجه کشی ایرانی با نوع خارجی آن با توجه به نرخ بالای ارز و هزینه های گمرک مربوط به واردات دستگاه جوجه کشی خارجی، قیمت آنها در برخی موارد حداقل چهار برابر نمونه مشابه داخلی است. این تفاوت قیمت باعث میشود که بسیاری از افراد از خرید دستگاه جوجه کشی خارجی محروم باشند.
توجه داشته باشید که نمونه های تقلبی و چینی انواع دستگاه جوجه کشی خارجی در بازار با قیمت های پایین به فروش می رسند. لذا هوشیار باشید و برای تحقیق بیشتر حتما به وبسایت کارخانه اصلی آنها مراجعه کنید تا به قیمت واقعی هر دستگاه پی ببرید.
بررسی خدمات پس از فروش دستگاه جوجه کشی ایرانی و خارجی تقریبا بیشتر تولید کنندگان داخلی به محصولات خود گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش چند ساله ارائه میدهند. از آنجایی که برخی از قطعات دستگاه جوجه کشی عمر مصرفی محدود دارند، بنابراین در صورت نیار باید بتوان قطعه یدکی متناسب با دستگاه را فراهم نمود.
متأسفانه بیشتر دستگاه های جوجه کشی خارجی موجود در بازار به دلیل شرایط تحریم و نبود نمایندگی معتبر هیچ گونه واحد خدمات پس از فروش ندارد. بنابراین خریداران این نوع دستگاه ها ممکن است در زمان نیاز نتوانند قطعه یدکی دستگاه خود را تهیه کنند.
نتیجه گیری در این نوشتار از شاهین طیور به بررسی کیفیت و قطعات دستگاه جوجه کشی ایرانی و خارجی پرداختیم. می توان به این نتیجه رسید که کیفیت یک دستگاه جوجه کشی خارجی (از برندهای معتبر جهانی) به دلیل فناوری پیشرفته و مواد اولیه مرغوب، بهتر از نوع ایرانی خواهد بود. همچنین قیمت یک ماشین جوجه کشی خارجی در مقایسه با نمونه مشابه ایرانی بسیار بیشتر می باشد.
اما در زمینه خدمات پس از فروش و گارانتی نمی توان تضمینی برای محصولات خارجی ارائه داد. اگر بودجه لازم برای خرید دستگاه جوجه کشی خارجی در نظر گرفته اید، ما محصولات شرکت آراکام کره جنوبی را به شما پیشنهاد میکنیم که بهترین و برترین در نوع خود می باشند.
اما اگر می خواهید از تولید داخلی حمایت کنید و به دنبال خرید دستگاه جوجه کشی با کیفیت ایرانی هستید، انواع دستگاه جوجه کشی ایرانی از برندهای معتبر همچون اسکندری، شاهین طیور، فاخته،ققنوس و... بر اساس بودجه و متناسب با نیاز خود، بهترین دستگاه را انتخاب کنید. ما در وبسایت شاهین طیور برای راهنمایی هر چه بیشتر کاربران تمامی مزایا و معایب هر یک از دستگاه های تولید داخل را توضیح داده ایم.
هدف از گردش هوا در دستگاه جوجه کشی ترکیب یک نواخت اکسیژن، حرارت و رطوبت و عمل تهویه صحیح می باشد. به عمل گردش هوا به اصطلاح سیر کوله هوا یا سیرکولیشن گفته می شود.
سیرکولیشن در دستگاه های جوجه کشی معمولا به 4 روش رایج می باشد که به ترتیب اهمیت و کیفیت عبارتند از سیر کوله عمودی، سیر کوله دورانی، سیر کوله افقی و سیر کوله ساکن(ایستایی).
عمودی : VertiCal circolasion رایج ترین و پرطرفدارترین روش برای گردش هوا در ماشین های جوجه کشی صنعتی و غیر صنعتی در دنیا می باشد.در این روش فن ها در پایین یا بالای کانال هوایی قرار گرفته و پس از عبور هوا از مقابل منبع حرارتی آن را به سمت منبع تهویه رطوبت هدایت نموده و سپس با عبور از لا به لای رک ها دوباره به سمت فن برمی گردد. مهمترین ویژگی این روش انجام عمل اکسیژن گیری خودکار توسط فن های سیرکوله می باشد و خروج گازهای آلوده از دمپرهای سقفی دستگاه می باشد. برای مثال می توان از کمپانی جیمزوی کانادا (Jamesway) و دستگاه جوجه کشی آرکام کره که فن ها بالا هستند و هوا را عمودی در دستگاه گردش می دهند نام برد
دورانی : در سیستم های گردش هوای دورانی فن ها با پروانه های بزرگ رو به روی راک ها قرا گرفته و هوا را مستقیم به لا به لای تخم ها پرتاب می کند و سپس از کناره ها به صورت عرضی و عمودی هوا به سمت فن باز می گردد در این روش هوای تازه از دمپرهای سقفی وارد شده و از کانال های خروجی سقفی گازهای آلوده خارج می شوند. برای نمونه شرکت پیترسایم بلژیک (petersime) سالهاست از این روش هوادهی در دستگاه های جوجه کشی دورانی استفاده می کند.
گردش افقی : در دستگاه جوجه کشی افقی هوا به صورت عرضی به دور راک ها در جریان است و عمل گرم کردن هوا پشت فن ها انجام می شود.این روش بیشتر در دستگاه های چینی رایج است از عمده ترین مشکلات این روش عدم تهویه اصولی و خفگی جوجه ها در زمان هچ می باشد.
هوای ساکن (ایستایی) : این سبک معمولا در ماشین های جوجه کشی کوچک با ظرفیت کمتر از 50 عدد استفاده می شود.و در دستگاه های جوجه کشی صنعتی کاربردی ندارد.عمل گردش هوا در این دستگاه ها وجود ندارد و یا به طور جزئی با فن های کوچک انجام می گیرد.
یک دستگاه جوجه کشی، از اجزای مختلفی تشکیل شده است که یکی از آن قسمت ها بدنه ی دستگاه میباشد. جنس بدنه دستگاه جوجه کشی هر تولید کننده ای متفاوت است. اما چه ماده ای برای بدنه ی ماشین جوجه کشی مناسب است؟
تمام باید ها و نبایدهای مربوط با بدنه ی دستگاه جوجه کشی را خدمتتان عرض خواهیم کرد. در گذشته بدنه ی دستگاه های جوجه کشی از جنس فلز بود، اما رفته رفته منسوخ شد و جای خود را به مواد دیگری داد. استفاده از فلز معایب زیادی دارد. زنگ زدگی در یک دستگاه جوجه کشی وجود نم و رطوبت بسیار بدیهی است و متاسفانه فلزات پس از مدتی آب خوردگی زنگ میزنند و باعث بروز مشکلات جدیدی میشوند.
غیر بهداشتی یک دستگاه جوجه کشی زنگ زده بهترین مکان برای کشت و رشد میکروبها، باکتریها و قارچ ها میباشد. جدای از آنکه دیگر نمیتوانید دستگاه را به خوبی بشویید و ضدعفونی کنید. بنابراین با وجود یک دستگاه جوجه کشی بدنه فلزی ، جان تمام جوجه های داخل دستگاه را به خطر انداخته اید.
مصرف زیاد برق زمانی که دستگاه شما فرم و حالت اولیه ی خود را از دست میدهد، دیگر عایق خوبی برای دما و رطوبت نخواهد بود. زمانی که دما و رطوبت از درزهای داخل دستگاه به بیرون میروند، دستگاه باید مجددا شروع به کار کند تا دما و رطوبت را به حد مناسب برساند، بنابراین دستگاه مدت زمان بیشتری را روشن است و این یعنی == مصرف زیاد برق.
غير ايمن استفاده از دستگاههای بدنه فلزی بسیار خطرناک و غیرایمنی میباشد زیرا در صورت خرابی دستگاه (برق دزدی، اتصال، نوسانات برق و ...) میتواند جان افرادی که در معرض دستگاه هستند را به خطر بیندازد. زیرا فلزات رسانا هستند و این یک مسأله ی نگران کننده است. استفاده از PVC در بدنه ی دستگاه جوجه کشی پس از آنکه دردسرهای فلز همه را کلافه کرده بود، گروه ماشین طیور شاهین در طی یک نوآوری برای اولین بار در ایران به فکر استفاده از PVC در بدنه ی دستگاه جوجه کشی افتاد.
ابتدای کار برخی از رقبا این کار را غیر اصولی جلوه دادند و شروع به بدگویی و گمانه زنی مشتریان نمودند اما پس از آنکه پی وی سی، از این امتحان سخت، برنده و سربلند بیرون آمد، همه ی تولید کنندگان به دنبال استفاده از PVC در دستگاه جوجه کشی خود دویدند. مزایای استفاده از PVC استفاده از پی وی سی مزایای بسیار زیادی دارد عایق بسیار خوب پی وی سی عایق بسیار خوبی است و مانع از هدر رفتن انرژی داخل دستگاه میشود.
به غیر از حفظ دما و رطوبت، مانع انتشار سر و صدای جوجه ها و همچنین صدای داخل دستگاه به بیرون میشود و به همین خاطر دستگاه جوجه کشی فاخته را میتوان در محل سکونت هم نگه داری کرد. کاهش مصرف برق همانطور که در قبل گفته شد، پی وی سی عایق بسیار قدرتمندی است، بنابراین دما و رطوبت از داخل دستگاه به بیرون درز پیدا نمیکند پس نیازی نیست که دستگاه جوجه کشی مدت زیادی را صرف تامین دما و رطوبت نماید.
همچنین در هنگام قطع برق، دستگاه با اندکی کار کردن دمای مناسب را تولید و تامین میکند. ضد آب و ضد برق بدیهی است که PVC ضد آب است بنابراین زنگ نمیزند و خراب نمیشود.
همچنین PVC رسانای برق نیست و نمیتواند منجز به برق دزدی و یا برق گرفتگی شود بنابراین PVC بسیار ایمن است.
بهداشتی یک دستگاه جوجه کشی نیاز به شست و شو و ضد عفونی شدن دارد. PVC کاملا قابل شست و شو است و همچنین متراکم است و مانع نفوذ و رشد میکروبها، قارچها و باکتری ها میشود. عمر مفید بسیار بالا به طور کلی عمر مفید PVC نسبت به سایر موادها بالاتر است.
بنابراین برای افرادی که قصد دارند دستگاه جوجه کشی خریداری نمایند، دستگاههای بدنه PVC مقرون به صرفه تر است. گروه ماشین طیور شاهین در تمام دستگاه های خود از پی وی سی سه لایه ی متراکم به قطر ۱۶ میلی متر استفاده میکند.
استفاده از بدنه فلزی سالیان سال است که در صنعت ساخت دستگاه های جوجه کشی در خارج از کشور منسوخ شده است و اگر نگاهی به جدید ترین محصولات کارخانه های سازنده ماشین جوجه کشی مطرح دنیا بیندازید خواهید دید که هیچ کدام از بدنه فلزی استفاده نمی کنند .
از مشکلات اساسی دستگاه های جوجه کشی بدن فلزی عایق دمای آن می باشد چرا که ورق های گالوانیزه دما را کاملا از خود عبور می دهند به این صورت که اگر میزان دمای محیط دستگاه سرد یا گرم باشد این دما دقیقا به داخل دستگاه نفوذ کرد و باعث ایجاد اختلال در روند جوجه کشی می شود .
اکثر سازندگان مایشن جوجه کشی بدنه فلزی برای حل این مشکل بدنه دستگاه را با دو لایه گالوانیزه می سازند و میان این دولایه فلز را با یونولیت پر می کنند . به این ترتیب مشکل ایزولاسیون دستگاه رفع می گردد اما پس از رفع مشکلات عایق بندی بدنه دستگاه جوجه کشی مشکلات بزرگ تری پیش می آید رشد سریع میکرب و قارچ بین این دو لایه گالوانیزه موجب آلوده شدن فضای بین دو جداره بدنه ماشین جوجه کشی می گردد و بعد از دو یا سه دوره جوجه کشی راندمان دستگاه را به شدتکاهش میدهد .
چرا که انواع آلودگی از میان دو جداره با جریان هوا وارد دستگاه شده و تخم های نطفه دار را آلوده می کنند و امکان تبدیل آن ها به جوجه را از بین می برند. از دیگر مشکلات دستگاه های جوجه کشی بدنه فلزی زنگ زدن آن ها می باشد . چرا که دستگاه جوجه کشی رطوبت بالای را درون خود دارد و این رطوبت کم کم بعد از چند دوره جوجه کشی باعث زنگ زدگی بدنه دستگاه می گردد هر چند بدنه دستگاه های جوجه کشی بدنه فلزی از ورق گالوانیزه ساخت می شوند با این حال گالوانیزه به هیچ وجه ضد زنگ نیست و بر خلاف آلومینیم و استیل بعد گذشت مدت کوتاهی زنگ می زند . به علاوه امکان شستشو هم در این دستگاه های وجود نخواهد داشت این در حالی است که دستگاه جوجه کشی باید بعد از هر بار جوجه کشی کاملاً مورد شستشو و نظافت قرار بگیرد.
دستگاه جوجه کشی بدنه پی وی سی امروزه اکثر تولید کنندگان دستگاه جوجه کشی مطرح دنیا از بدنه پی وی سی استفاده می کنند چرا که کاملاً انتی باکتری بوده و از رشد قارچ و میکرب درون دستگاه جلوگیری می کند و نسبت به گالوانیزه از عمر بسیار طولانی برخوردار می باشد ، جنس یو پی وی سی داری مقاومت بسیاری بالای در برابر ضربه نسبت به گالوانیزه است ، بدنه pvc کاملا ضد زنگ بوده و قابلیت شستشو را به دستگاه می افزاید ، PVC به دلیل عایق بودن بسیار بالا در مقابل حرارت باعث افزایش راندمان جوجه کشی می شود و صد البته کاهش مصرف انرژی می گردد.
متأسفانه هستند افرادی سود جو و مال طلب که برای کم کردن هزینه های تولید کیفیت را فدای ارزانی میکنند و هم چنان در حال ساخت دستگاه جوجه کشی بدنه فلزی میباشند و برای این افراد سلامت جامعه و موجودات اهمیتی ندارد.
با توجه به پیشرفت بشر در زمینه تکنولوژی و ساخت ماشین آلات اتوماتیک و افزایش راندمان و کیفیت در تولید محصول ، صنعت جوجه کشی هم از این پیشرفت مستثنی نبوده و هر روزه در حال پیشرفت میباشد و باعث شده است تولید ماشین جوجه کشی بدنه فلزی منسوخ شود.
چرا دستگاه های جوجه کشی بدنه فلزی منسوخ شده است؟ اگر با دقت به تصویر زیر توجه کنید دستگاه به مرور زمان دچار زنگ زدگی و فرسودگی شده است. حال سوال اینجاست که مگر بدنه دستگاه جوجه کشی گالوانیزه و رنگ کوره ای و ضد زنگ نشده است ؟ پس چرا چنین اتفاقی رخ داده است؟
پاسخ: با توجه به نیاز جنین در تخم ها دمای داخل دستگاه بین ۳۷ تا ۳۸ درجه میباشد و از رطوبت بالایی برخوردار است این رطوبت بالا برای پوشش فلزی مناسب نمیباشد و باعث خوردگی و زنگ زدگی میشود. اما متأسفانه هنوز هم شاهد تولید این دستگاه ها در داخل کشور هستیم و این گونه افراد هیچ توجهی به تذکرات مدیران این صنعت ندارند و پیوسته به فکر سود جویی بیشتر میباشند.
معایب استفاده از دستگاه های جوجه کشی بدنه فلزی چیست؟ | افزایش مصرف برق فلز رسانای خوبی برای دما و رطوبت میباشد بنابراین دما و رطوبت درداخل دستگاه جوجه کشی به راحتی به بیرون منتقل میشود و باعث مصرف برق بیشتری میشود.
افزایش میکروب و کاهش جوجه در آوری پوسیدگی و خوردگی های موجود در بدنه فلزی دستگاه بستری مناسب برای جذب و رشد میکروب ها میباشد، میکروب ها در شرایط دمایی و رطوبت ایده آل داخل دستگاه رشد کرده و هنگامی که پوسته تخم نازک میشود به داخل تخم نفوذ کرده و جوجه های در حال رشد را بیمار میکنند و به این ترتیب به صوت مستقیم بر راندمان تولید و مرگ و میر جوجه ها تأثیر میگذارند.
عدم شستشو و نظافت پس از هر مرحله جوجه کشی معمولا پس از پایان جوجه کشی بدنه داخلی و بیرونی ماشین جوجه کشی شسته و تمیز میشود ولی هنگامی که دستگاه دارای پوسیدگی و زنگ زدگی باشد اکثر استفاده کنندگان از شستشوی دستگاه بدنه فلزی امتناع میکنند. این امر راندمان جوجه درآوری را کاهش میدهد.
کج و لق شدن درب دستگاه پوسیدگی و زنگ زدگی باعث خارج شدن تعادل درب دستگاه میشود. سنگینی پایین درب نسبت به بالای در باعث کج شدن درب و بسته نشدن کامل و در نتیجه خارج شدن دما و رطوبت خواهد شد، در نتیجه دستگاه حات عایق بودن خود را از دست میدهد و راندمان جوجه کشی به صفر خواهد رسید.
حل مشکل ؟ استفاده از ماده پلاستیکی ضد رطوبت و ضد زنگ و پوسیدگی با مقاومت بالا در برابر حرارت بنام PVC راه حلی بود که کارخانه های سازنده در پیش گرفتند.
درباره بهترین بدنه بدانید: همانطور که می دانید برای هر پرورش دهنده طیور، تهیه دستگاه جوجه کشی، امری ضروری است. برای موفقیت در جوجه کشی و کسب راندمان های بالا، انتخاب دستگاه با کیفیت، شرط لازم و اساسی برای هر پرورش دهنده طیور می باشد.
پس کیفیت قطعات دستگاه جوجه کشی یکی از مهم ترین نکاتی است که هر فرد خریدار باید آن را در نظر بگیرد و طبق آن اهداف خود را در طولانی مدت سازماندهی کند.
در این مقاله از شاهین طیور قصد داریم به توضیح چند برند مطرح که جزو تولید کنندگان داخل ایران هستند یعنی گروه صنعتی طیوران صنعت فاخته،شرکت ققنوس، گروه صنعتی اسکندری و شرکت بلدرچین دماوند، که سال های سال است به لطف خریداران خود، در طراحی و تولید دستگاه های جوجه کشی، اسم و رسمی برای خود ساخته اند را مورد بررسی قرار دهیم.
این مطالب بدون هیچ غرض ورزی خاصی نوشته شده و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارد تا شما کاربران عزیز قبل از خرید یک دستگاه جوجه کشی، با داشتن اطلاعات کافی بتوانید تصمیم درست و آگاهانه تری اتخاذ کنید.
طراحی و ساخت دستگاه جوجه کشی اصولی را طلب می کند که اگر طبق تکنولوژی های روز دنیا پیش رود می تواند در صنعت تولید جوجه های یکروزه انقلابی عظیم راه بیندازد. همه اجزای تشکیل دهنده سازه دستگاه جوجه کشی به نوبه خود می تواند راندمان تولید را تحت تاثیر قرار دهد که در این مقاله صرفا به بررسی بدنه خواهیم پرداخت پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
چرا نباید دستگاه جوجه کشی بدنه فلزی خرید ؟ دستگاه های جوجه کشی به صورت مداوم با دما ، رطوبت و آب سروکار دارند، در نتیجه استفاده از بدنه فلزی موجب کاهش شدید مقاومت دستگاه در مقابل زنگ زدگی می شود. از سویی دیگر تنش های دمایی مختلفی را به دلیل رسانا بودن به تخم های نطفه دار خواهد رساند که سبب کاهش شدید راندمان دستگاه در طولانی مدت میشود.
سوال اینجاست که کدام بدنه برای افزایش راندمان جوجه کشی بهتر است؟ بدنه دستگاه جوجه کشی بلدرچین دماوند دستگاه جوجه کشی بلدرچین دماوند: شرکت بلدرچین دماوند با داشتن تجربه ای بالغ بر یک دهه، در تولید محصولاتش، چندین سال است که از بدنه فلزی بهره میبرد. این شرکت بعد از گذشت ده سال، هیچ تغییراتی در متریال بدنه ی دستگاه های جوجه کشی خود نداده است و همچنان دستگاه هایی را روانه بازار می کند که آلیاژی از جنس فلز با پوشش رنگ کوره ای دارد. شرکت بلدرچین دماوند، بدنه فلزی را یکی از محاسن اصلی دستگاه های خود بدنه دستگاه های خود بیان کرده است.
برندهای مطرح دنیا چون آرکام کره، برینسآ و ویکتوریا که دستی در تولید دستگاه های جوجه کشی استاندارد و کاملا با کیفیت دارند، از مواد غیر فلزی و پلیمرهای صنعتی در ساخت محصولات خویش استفاده میکنند.
شرکت بلدرچین دماوند در ساخت بدنه تمامی دستگاه های خود از عایق یونولیتی بعنوان لایه میانی بدنه استفاده کرده است. عایق یونولیتی می توانند سازه دستگاه را در برابر صدمات وارد شده و نوسانات دمایی ایمن نگه دارد. لازم به ذکر است که بدنه فلزی تا حدودی وزن دستگاه را افزایش می دهد. بدین منظور شرکت بلدرچین دماوند از چرخ های استاندارد در دستگاه های خود استفاده نموده تا کاربر بتواند دستگاه را بدون هیچ شکستگی یا در رفتگی جابجا نماید. ضمن اینکه دستگاه های جوجه کشی بلدرچین دماوند نسبت به تورمی که در بازار منطقه حاکم است، قیمت مناسبی دارند و گزینه مناسب برای افرادی است که بودجه پایینی در دست دارند.
بدنه دستگاه جوجه کشی طیوران صنعت فاخته شرکت فاخته بر خلاف شرکت بلدرچین دماوند، بدنه دستگاه های خود را از PVC ساخته است. پلیمری که ضمن پایین اوردن مصرف برق می تواند بدون ایجاد هیج نوع گاز سمی و خطرناک، دما و رطوبت مورد نیاز نطفه را در خود نگه دارد و مانع تجمع، رشد و تکثیر میکروب ها و باکتری بیماری زا باشد.
در کنار مزایای بدنه PVC دستگاه، شرکت فاخته از استند فلزی با پوشش رنگ کوره ای نیز استفاده نموده است. لذا بدنه دستگاه جوجه کشی فاخته علاوه بر مقاومت بالا در برابر دما و رطوبت، عایق بندی مناسبی دارند و در داخل دستگاه از ایجاد نوسانات و شوک دمایی نیز جلوگیری شده است.
تحلیل و بررسی جنس بدنه دستگاه جوجه کشی اسکندری دستگاه جوجه کشی اسکندری: مقابل این دو شرکت مطرح در ایران، می توان به گروه صنعتی اسکندری اشاره کرد توانسته است با تجربیاتی که طی چند دهه به دست آورده تمام نقاط ضعف خود را پوشش بدنه ماشین جوجه گیری و مهارت بالایی در ساخت دستگاه جوجه کشی به دست آورد. هر منتقدی هم که جای من باشد نمی تواند، تغییرات عمده این دستگاه ها را نسبت به سال های گذشته در نظر نگیرد.
تک تک قطعات دستگاه های جوجه کشی نسل جدید جای خود را با یک قطعه های هوشمند و اتوماتیک عوض کرده و از متریال های با دوام و با کیفیت تری برخوردار گشته اند. به عنوان مثال: بدنه ای که در این دستگاه ها به کار گرفته شده است از نوع آلومینیوم و ورق های PVC فشرده ی نشکن بوده که عاری از هرگونه مواد بی کیفیت میباشد. چارچوبی که در بدنه این دستگاه ها استفاده شده از نوع پروفیل های دوجداره آلومینیومی آنادایز شده است. برای عایق بندی فضای بین شاسی ها و صفحات PVC از لاستیک های هایژنیک و بهداشتی آنتی باکتریال بهره گرفته شده است. مقاومت دستگاه و راندمان جوجه کشی در بالاترین حد ممکن حفظ می شود.
بدنه PVC مانع خروج هوای گرم به بیرون و مانع ورود هوای سرد به داخل دستگاه میشود و از هدر رفتن انرژی برق هم جلوگیری می نمایند. در بدنه ی این دستگاه ها کرنرهای U شکل نصب شده اند که قادرند دستگاه را در برابر تمامی صدمات احتمالی محافظت نمایند و دوام آن را در برابر هرگونه شکستگی و در رفتگی بالا ببرند.
بهترین بدنه برای دستگاه جوجه کشی خانگی چیست ؟ استفاده از بدنه های فلزی برای دستگاه های جوجه کشی خانگی به دلیل حجم زیاد و همینطور مقاومت کم در مقابل زنگ زدگی به هیچ وجه توصیه نمیشود. در دستگاه های خانگی از بدنه َABS به عنوان بهترین بدنه یاد میشود و شرکت های شناخته شده همچون آرکام ، برینسآ ، ویکتوریا ، ایزی باتور و … از این بدنه در دستگاه های خود استفاده میکنند.
بهترین بدنه برای دستگاه جوجه کشی صنعتی کدام است ؟ بدنه دستگاه های جوجه کسی صنعتی با توجه به نیاز مداوم به ضدعفونی با آب از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. از این رو شرکت های شناخته شده همچون آرکام ، گروه صنعتی اسکندری،ققنوس ، فاخته و … از PVC برای بدنه ی دستگاه های خود استفاده می کنند.
سخن آخر بسیاری از شما سازندگان عزیز باید به این مسئله واقف باشید که یک بدنه ی کاملا استاندارد باید پتانسیل بالایی برای عایق بندی داشته باشد تا بتواند در شرایط مختلف، ضمن پایین آوردن مصرف برق، در پایدار نگه داشتن دمای داخل دستگاه، تضمین سلامت نطفه های داخل تخم، عدم رشد باکتری های بیماری زا و … عملکرد بهتری داشته باشد. توجه داشته باشید که در داخل دستگاه جوجه کشی تخم نطفه دار (موجود زنده) قرار میگیرد که نسبت به کوچکترین تغییرات دما و رطوبت حساس است. بنابراین متریال بکار رفته در بدنه نباید تبادل دمایی با محیط بیرون داشته باشند. همان طور که شرکت های آمریکایی، اروپایی و کره ای از مواد abs و pvc استفاده میکنند، تولیدکنندگان داخلی نیز بهتر است که محصولات خود را با این متریال طراحی کنند.