ماشین طیور شاهین تولید کننده انواع دستگاه جوجه کشی فول اتوماتیک با بالاترین کیفیت و راندمان،قیمت مناسب،مصرف پایین، بهترین دستگاه برای جوجه کشی انواع پرنده،مطمئن ترین راه درآمد با سرمایه کم، دستگاه جوجه کشی با ضمانت، پشتیبانی و خدمات پس از فروش
تاریخ : دو شنبه 10 مرداد 1401
نویسنده : مسلم حسینی

مهمترین مشکلی که پرورش دهندگان با آن رو به رو هستند، مرگ و میر جوجه کشی می‌باشد. مرگ جوجه یک روزه و تازه هچ شده یا مرگ جنین در تخم از مواردی هستند که می‌توانند موجب وارد شدن ضرر و زیان های بسیاری به افراد شوند.

در این مقاله قصد داریم تا مواردی را عنوان کنیم که تاثیر مستقیمی در علت مرگ جوجه در دستگاه جوجه کشی دارند. مرگ جوجه های تازه هچ شده نتیجه‌ی عوامل مرتبط به هم بسیاری می باشد. اگرچه با رعایت نکات مختلف مدیریتی همچون تغذیه، کنترل بیماری و … می توان این مشکلات را حل کرد.

متاسفانه بسیاری از افراد اینطور فکر می‌کنند که برخی از این نکات جزئی و کم اهمیت هستند. اما ممکن است جزئی ترین موارد تاثیر بزرگی در روند جوجه درآوری شما داشته باشند. در نتیجه دانستن و رعایت اصول درست سبب جلوگیری از مرگ و میر در جوجه کشی می‌شود.

عدم چرخش درست تخم این عامل موجب چسبیدن زرده به پوسته شده و جنین نمی‌تواند در داخل تخم به درستی تغذیه شود. در نتیجه سبب مرگ آن می‌شود. دلیل این اتفاق ممکن است مشکل سیستم چرخشی دستگاه، یا عدم چرخش صحیح تخم ها در دوران انبار کردن باشد.

انبار کردن تخم ها قبل از اینکه اقدام به جوجه کشی از تخم ها کنید، ممکن است بخواهید چند روزی آنها را نگهداری و انبار کنید. در این حالت باید اطلاعات کاملی درباره شرایط نگهداری تخم نطفه دار داشته باشید تا در این مدت آسیبی به تخم ها و جنین نرسد. در غیر اینصورت سبب وارد شدن آسیب های جبران ناپذیر و یا مرگ جنین در تخم می‌گردد.

تغذیه گله مولد برای اینکه بتوانید به تخم های نطفه دار با کیفیت برسید، گله مولد باید جیره غذایی کاملی داشته باشد. اگر این جیره به درستی تنظیم نشود، می‌تواند تاثیر منفی روی تخم ها بگذارد. کاهش مواد مغذی و ویتامین ها، جنین را ضعیف کرده و سبب مرگ آن می‌شود. از طرفی زیاد بودن ویتامین ها و مواد معدنی نیز ممکن است تاثیرات منفی بگذارد. مانند افزایش کلسیم که موجب ضخیم شدن پوسته تخم شده و در دوران هچری، امکان اینکه جوجه نتواند پوسته را بشکند وجود دارد. این مورد می‌تواند علت مرگ جوجه در دستگاه جوجه کشی باشد.

مرگ جنین در تخم به دلیل آلودگی یکی از مواردی که می‌تواند سبب مرگ جنین در جوجه کشی گردد، آلوده بودن پوسته تخم می‌باشد. پرورش دهنده باید قبل از اینکه تخم های نطفه دار را داخل دستگاه قرار دهد، آن را از آلودگی ها و کثیفی ها پاک کند. اما عده ای به دلیل نداشتن اطلاعات کافی در این زمینه سعی می‌کنند که تنها با آب یا استفاده از دستمال های تر آنها را پاک کنند. این کارها علاوه بر این که به درستی آلودگی و میکروب ها را از بین نمی‌برد، باعث می‌شود که آنها به داخل تخم نفوذ پیدا کرده و جنین را آلوده کنند.

در نتیجه بهترین روش این است که از دستمال خشک و محلول های ضدعفونی کننده استفاده کنید تا در هنگام جوجه کشی، شاهد مرگ جنین ها نباشید.

تنظیم نبودن دما و رطوبت در دستگاه برای داشتن راندمان جوجه درآوری بالا نیاز است که دما و رطوبت مورد نیاز جوجه، به بهترین شکل تنظیم شود. اما اگر هر کدام از این پارامتر ها کاهش یا افزایش پیدا کنند، می‌توانند سبب مرگ و میر در جوجه کشی و کاهش راندمان شوند. از جمله مواردی که موجب این اتفاق می شوند، عایق نبودن بدنه دستگاه، خرابی قطعاتی مانند المنت، رطوبت ساز، سنسورها و برد دستگاه است.

مرگ جوجه در هنگام نطفه سنجی یکی از دلایل رایج مرگ جوجه در دوران هچ، نطفه سنجی غیر اصولی است.حتما میدانید که جنین و جوجه نباید در معرض شوک دمایی و حرارتی قرار بگیرند. پس باید دقت کنید زمانی که برای دوره هچری می‌خواهید تخم ها نطفه بینی کنید، دمای محیط بیرونی دستگاه را افزایش دهید. ورود تخم از محیط گرم داخل دستگاه به محیط سرد خارجی می‌تواند آسیب های جدی را به جوجه وارد کند

باز کردن درب دستگاه دوره هچ در جوجه کشی از اهمیت زیادی برخوردار است. بسیاری از پرورش دهندگان در این زمان شروع به باز و بسته کردن مکرر درب دستگاه می‌کنند که این امر می‌تواند اثرات منفی به دنبال داشته باشد. در طول این زمان جوجه ها تلاش می‌کنند تا از تخم های خود خارج شوند. رطوبت کابین دستگاه سبب نرم شدن پوسته تخم شده و ره جوجه کمک می‌کند تا آن را راحت تر بشکند.

برای افزایش راندمان جوجه کشی در دوره هچ باید نکات و مواردی را رعایت کنید. اما باز کردن بی دلیل درب، باعث هدر رفتن رطوبت شده و امکان سفت تر شدن پوسته را افزایش می‌دهد. از طرفی با این کار امکان تغییرات دمایی نیز وجود دارد که این نکته نیز به تنهایی می‌تواند یکی از علت های مرگ جوجه در دوره هچ باشد.

خاموش شدن دستگاه از آنجایی که تمامی قطعات و سیستم های دستگاه با برق کار می‌کنند، نبود برق و انرژی و خاموش شدن دستگاه موجب آسیب دیدگی جدی جنین و جوجه ها می‌شود. زیرا در این حالت میزان دما و رطوبت مورد نیاز تغییر کرده و در شرایط بدتر می‌تواند منجر به مرگ و میر در جوجه کشی گردد.

اپراتور یکی از اصلی ترین دلایل تلف شدن جوجه ها در دستگاه و در طول دوره جوجه کشی اپراتور است. نگهداری از تخم ها قبل از قرار گیری در دستگاه، حمل آنها و جلوگیری از تکان شدید تخم ها، تنظیم پارامترها، تهیه دستگاه با کیفیت و چک کردن سلامت آن، دانستن روش استفاده از دستگاه جوجه کشی و جلوگیری از خرابی و تمامی عوامل در طول دوره، همگی توسط اپراتور انجام می‌گیرد. در نتیجه اگر فرد فاقد دانش و اطلاعات کافی و لازم در این زمینه باشد، امکان بروز مشکلات نیز وجود خواهد داشت.

مدیریت اشتباه سالن پرورش جوجه ها روی سطح زمین نیاز به یک بستر خشک و تمیز به ضخامت ۳ اینچ دارد و از مصرف زیاد خاک اره و سایر مواد بستر ساز برای جلوگیری از خفه شدن جوجه ها باید پرهیز شود. نگهداری جوجه ها بر روی سطوحی مانند روزنامه یا سطوح چوبی به جهت نداشتن اصطکاک مناسب، توصیه نمی‌شود چرا که ممکن است منجر به ضرر ها و صدمات دائمی گردد.

افزایش درجه حرارت سالن پرورش باعث مشکلاتی نظیر آب زدایی و انسداد مقعد جوجه ها می‌شود. ۷۰% بدن جوجه های تازه متولد شده از آب تشکیل شده است. دمای بالا منجر به از دست رفتن آب بدن می‌شود، همین امر موجب مرگ جوجه های ۱ روزه به دلیل از دست دادن آب بدنشان می‌گردد. از طرفی دمای بالای سالن نیز سبب خشک شدن مدفوع و در نهایت انسداد مقعد می‌شود که می‌تواند مرگ جوجه ها را در برداشته باشد. – کاهش درجه حرارت سالن نیز موجب بروز بیماری هایی نظیر ذات‌الریه می‌شود.

اگر دمای محیط نگهداری استاندارد نباشد، موجب مرگ جوجه های تازه هچ شده به دلیل ذات‌الریه و آبی شدن تاج ها می‌گردد. همچنین تحت تاثیر کاهش دما، جوجه ها جهت حفظ دمای بدن خود در هم فرو می‌روند که این امر باعث خفگی و نهایتا مرگ جوجه ها می‌شود. برای اینکه از مشکلات بوجود آمده بوسیله تنظیم نبودن دمای سالن پرورشی جلوگیری کنید، بهتر است ۲۳ ساعت قبل از اینکه جوجه ها را به آنجا منتقل کنید، سالن را گرم کرده و دما آن را در حالت استاندارد ثابت نگه دارید.

مرگ جوجه ها با مسمومیت مسموم شدن نیز می‌تواند از دلایل مرگ جوجه ۱ روزه و تازه هچ شده باشد. غذای آلوده‌ی قارچی و مواد سمی در جیره باعث مسمومیت غذایی جوجه ها می‌گردد. از طرفی اگر در آب و تغذیه آنها مقدار زیادی نمک باشد، منجر به مسمومیت و در نهایت مرگ جوجه می‌شود. پائین کشیدن پرده ها در تمامی ساعات، درجه حرارت بالای سالن، افزایش PH بستر و افزایش یا کاهش رطوبت سالن منجر به تشدید تولید آمونیاک در سالن می‌شود. این اتفاق باعث تحریک غشاء مخاطی و چشم ها، مصرف کم غذا، کاهش میزان رشد، تحریک مژه های داخل نای، خونریزی و مرگ و میر در غلظت بالای ۱۰۰ PPM ( قسمت در میلیون ) می‌گردد. بنا براین غلظت آمونیاک باید کمتر از ۲۵ PPM باشد.


|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
موضوعات مرتبط: آموزش کار با دستگاه جوجه کشی , علت مرگ و میر جوجه در دستگاه جوجه کشی , ,
برچسب‌ها: علت مرگ و میر جوجه در دستگاه جوجه کشی , دستگاه جوجه کشی شاهین طیور ,

صفحه قبل 1 صفحه بعد

آخرین مطالب

/
گروه ماشین طیور شاهین بعد از تحقیقات بسیار به طور تخصصی فعالیت خود در تولید دستگاه جوجه کشی فول اتوماتیک را در یک کارگاه صنعتی از سال ۱۳۹۵ آغاز نمود. ـ تنها هدف این شرکت تولید دستگاه جوجه کشی با راندمان بالا، بهترین کیفیت، مناسب ترین قیمت، پشتیبانی ۲۴ ساعته همراه با ضمانت نامه بی قید و شرط میباشد. در این مدت بسیار کوتاه توانسته با کارهای تحقیقاتی و آزمایشات بسیار، با نوآوری و ابتکار و استفاده از به روز تربن فناوری در ساخت دستگاه جوجه کشی با بالاترین راندمان و بیشترین رضایت مشتریان را کسب کندـ شرکت در شهرستان کازرون، کنار آستان مقدس امامزاده سیدحسین (ع) قرار دارد و با آغوش باز پذیرای مشتریان گرامی میباشد.