شرایط نگهداری تخم نطفه دار قبل از جوجه کشی


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود




نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

 نگهداری از تخم نطفه دار قبل از انتقال آنها به دستگاه جوجه کشی یکی از موارد مهم در امر جوجه کشی است که هر پرورش دهنده ای بهتر است در مورد آن آگاهی داشته باشد. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا شما را با این نکات مهم آشنا کنیم.

 

 

نکته: اگر می خواهید راندمان جوجه کشی از تخم های نطفه دار افزایش یاید و جوجه های بیشتری به هچ برسند، بهتر است از تخم هایی استفاده کنید که مدت زمان نگهداری آنها کمتر از 2 روز است در غیر این صورت هر چقدر به تعداد روزهایی که تخم ها در انبار ذخیره باقی می ماند، اضافه شود، مایع داخل تخم تبخیر می شود و نطفه ها شرایط مناسبی برای ادامه رشد نخواهند داشت.

 

قانون اول : اگر بتوانید تخم های نطفه داری که توسط مرغ گذاشته می شود بعد از چند ساعت ( ۱۲ الی ۲۴ ساعت ) به داخل دستگاه جوجه کشی انتقال دهید، راندمان تبدیل شدن تخم های نطفه دار به جوجه های سالم افزایش می یابد. این چند ساعت، فرصت مناسبی است تا مایع داخل تخم( زرده و سفیده) به حالت تعادل برسد و نطفه در محل مناسبی ساکن شود ولی ممکن است بنا به دلایل موجهی ( کم بودن تعداد تخم ها ) منتظر زمان مناسب تری باشید . در این حالت پیشنهاد ما به شما این است که، حداقل تمام سعی خود را بکنید تا مدت زمان نگهداری تخم ها بیش از ۲ روز به طول نینجامد.

طبق بررسی های صورت گرفته هر چقدر تخم نطفه دار برای مدت بیشتری ذخیره شود و هر روزی که در انتقال تخم های نطفه دار به داخل دستگاه تاخیر به وجود آید، قطعا راندمان تبدیل شدن آن ها به جوجه پایین می آید این میزان کاهش به طور معمول بعد از گذشت روز ششم برای هر روز تاخیر بین نیم تا یک درصدافزایش می یابد و بعد از پایان ایام هچ، نطفه چنین تخم هایی دیرتر هچ می شوند.

اگر قصد ذخیره کردن تخم های نطفه دار را دارید، پیشنهاد می کنم ، آنها را با تاریخ دقیق تری علامتگذاری کنید تا با تخم های تازه تر، همزمان به داخل دستگاه انتقال نیابدـ

قانون دوم : تخم هایی که بعد از گذشت ۱۴ روز از زمان نگهداری آنها گذشته است نباید با تخم های تازه تر تداخل داشته باشند چون این زمان آنقدر طولانی است که وضعیت تخم ها خطرناک تر می شود. یک گاز خطرناک به نام کربنیک در داخل تخم شروع به فعالیت می کند و قابلیت این را دارد که بعد از گذشت دو هفته از طریق منافذ پوسته بیرون بیاید. آبی که در داخل تخم وجود دارد، با گذشت زمان تبخیر می شود . تحلیل رفتن آب داخل تخم از یک طرف و فعالیت گاز کربینیک از طرف دیگر شانس نطفه ها را برای تبدیل شدن به جوجه از بین می برند و راندمان جوجه کشی پایین می آید. 

دمای نگهداری تخم نطفه دار جوجه کشی نظریه های متفاوتی برای دمای نگهداری تخم نطفه دار وجود دارد. برخی از دانشمندان دمای ۲۱ درجه سیلسیوس را میزان دمای ایده آل برای ذخیره و نگهداری تخم نطفه دار می دانند. برخی نیز میزان دمای ۲۸ درجه سیلسیوس را بهترین درجه دمایی برای نگهداری تخم نطفه دار می پندارند.اخیراً دانشمندی کشف نمود که میزان دمای نگهداری تخم نطفه دار در بهترین حالت ۱۴ درجه سیلسیوس می باشد. اما طبق آمار و ارقام ما و تجاربی که از افراد با تجربه کافی در زمینه تخم نطفه دار کسب کرده ایم ، استانداردترین دما برای نگهداری تخم نطفه دار را ۲۱ درجه سیلسیوس می باشد.

البته این میزان دما به تعداد روزهای نگهداری تخم ها بستگی دارد و پیشنهاد میکنیم که در نهایت ۷ روز تخم ها را در این دما ذخیره کنید . همچنین نگهداری تخم ها در دماهای بالاتر از ۲۱ درجه سلسیوس بتوصیه نمی شود ، چرا که چنین شرایطی می تواند منجر به رشد و نمو باکتریایی در سطح تخم ها گردد. با افزایش روزهای نگهداری تخم نطفه دار بیش از ۷ روز امکان جوجه کشی از آن رفته رفته کاسته خواهد شد و به صفر خواهد رسید.

 

 

نکات مهم در مورد مکان نگهداری تخم نطفه دار هنگام ذخیره ی تخم ها به زمان های طولانی تر، دما را در اسرع وقت کاهش دهید. هرگز بدون اینکه دما را کاهش دهید تخم ها را به مدت ۷ روز ذخیره نکنید.

کاهش دما منجربه افزایش ماندگاری تخم ها خواهد شد و قابلیت نطفه داری آنها حفظ خواهد شد. از دمای یکپارچه برای نگهداری تخم های نطفه دار استفاده کنید . بنابرین ، مکانی که برای نگهداری تخم نطفه دار در نظر گرفته اید باید دارای دمای یکپارچه در سرتاسر اتاقک نگهداری باشد. بهترین راه فهمیدن دمای یکپارچه این است که شما از یک دماسنج مینیمم - ماکزیمم داخل مکان نگهداری تخم استفاده نموده تا حداقل و حداکثر میزان دمای داخل اتاق نگهداری تخم را ملاحظه فرمایید. بنابرین بهترین راه مشاهده دمای یکپارچه قرار دادن چندین دماسنج مینیمم - ماکزیمم در پیرامون اتاق ذخیره می باشد. استفاده از این نوع دماسنج باعث میگردد تا شما بتوانید هر روز با ۱ بار مشاهده این دماسنج ها، به ماکزیمم و مینیمم دما در طول 24 ساعت گذشته دست یابید.

 

نکته : از حرکت جریان هوا هم می توان به عنوان وسیله ای جهت ایجاد محیطی یکنواخت استفاده نمود. فن های سقفی می توانند در این روش مورد استفاده قرار گیرند. البته فن ها نباید هوا را مستقیما روی تخم ها بدمند بلکه باید آن ها به جای هل دادن هوا باید آن را داخل محل نگهداری تخم نطفه دار بچرخانند.

حتما به این موضوع مهم توجه فرمایید که درصورتی که از یک اتاق برای ذخیره م نگهداری تخم نطفه دار استفاده میکنید هرگز دماسنج ها را در مجاورت دیوارها قرار ندهید چرا که می توانند تحت تأثیر دمای دیوار قرار گرفته و دمای اصلی را برای شما نمایش ندهند . پس ، از دماسنج های ماکزیمم - مینیمم که به صورت آزادانه از سقف آویخته شده اند استفاده نمایید. دماسنج را به هیچ وجه در نقاطی که در معرض مستقیم منابع حرارتی و رطوبتی می باشند قرار ندهید چرا که این کار منجر به اندازه گیری های نادرست خواهد شد.

رطوبت مکان نگهداری تخم نطفه دار جوجه کشی اتاق نگهداری تخم نطفه دار ذخیره شده باید و باید دارای رطوبت نسبی مابین ۷۵ تا ۸۰ درصد باشد. همانطور که در جریان هستید، تخم های نطفه دار دارای رطوبت نسبی می باشند که این رطوبت از طریق پوسته تخم به محل نگهداری تخم ها دفع میشود و اگر میزان رطوبت هوا بیشتر از رقم اعلام شده توسط ما باشد هوا قادر به جذب و نگهداری رطوبت بیشتر نخواهد بود. شایان به ذکر است که رطوبت هوا در واقع باید بصورت یک غبار ملایم باشد به نحوی که منجر به مرطوب شدن پوسته هیچ یک از تخم ها نگردد.





:: موضوعات مرتبط: آموزش کار با دستگاه جوجه کشی , شرایط نگهداری تخم نطفه دار قبل از جوجه کشی , ,
:: برچسب‌ها: شرایط نگهداری تخم نطفه دار قبل از جوجه کشی ,
:: بازدید از این مطلب : 1014
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
ن : مسلم حسینی
ت : شنبه 1 مرداد 1401
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-52170159-2', 'auto'); ga('send', 'pageview');