انتخاب تخم نطفه دار مناسب برای دستگاه جوجه کشی
ماشین طیور شاهین تولید کننده انواع دستگاه جوجه کشی فول اتوماتیک با بالاترین کیفیت و راندمان،قیمت مناسب،مصرف پایین، بهترین دستگاه برای جوجه کشی انواع پرنده،مطمئن ترین راه درآمد با سرمایه کم، دستگاه جوجه کشی با ضمانت، پشتیبانی و خدمات پس از فروش
تاریخ : پنج شنبه 30 تير 1401
نویسنده : مسلم حسینی

انتخاب تخم نطفه دار مناسب انتخاب تخم نطفه دار مناسب تخم مرغ های جوجه کشی بایستی دارای خصوصیاتی باشند تا بتوان از آنها استفاده کرد، این شرایط عبارتند از :

نطفه داری: اگر نطفه داری بالا نباشد بیشتر تخم مرغ هائی که در ماشین جوجه کشی گذاشته می شوند به جوجه تبدیل نخواهند شد و بایستی دور ریخته شوند.

خروس مورد استفاده باید فعال و به اندازه کافی اسپرم تولید کند. خروس ها باید بطور متناوب مورد استفاده قرار بگیرند تا استراحت کافی داشته باشند. باید اغلب از خروس های جوان استفاده شود. ( از ۷ تا ۸ ماهگی به بعد قادر به تولید اسپرم هستند.) خروس های با سن بالاتر از ۲ سال مناسب جوجه کشی نمی باشند و باید نسبت به جایگزین کردن آنها با خروس های جوان و سالم اقدام نمود.

البته از خروس هائی که ارزش ژنتیکی خوبی دارند مدت زمان بیشتری استفاده می شود.

برای بدست آوردن نطفه داری بالا باید نسبت بین مرغ و خروس مناسب باشد. معمولا به ازای هر ۱۰ مرغ یک خروس کافی خواهد بود.

وضع تغذیه گله نیز در نطفه داری تأثیر زیاد دارد. کمبود بعضی از ویتامین ها بخصوص آ (A) و ای (E) و نیز کمبود پروتئین جیره باعث کاهش نطفه داری می گردد.

وضع و شرایط آب و هوا در تولید اسپرم دخالت دارد. در هوای گرم و یا سرد تولید اسپرم کاهش پیدا می کند و در هوای سرد که گاهی باعث یخ زدن تاج و در نتیجه کاهش اسپرم می گردد مبادرت به قطع تاج می شود. همچنین در هوای بسیار گرم جمع آوری تخم مرغ ها جهت جوجه کشی انجام نمی شود.

تولید تخم مرغ و نیز سن مرغ در میزان نطفه داری تاثیر دارد و هر اندازه میزان تخم گذاری زیادتر باشد درصد نطفه داری نیز بیشتر می شود، زیرا در مرغان تخمگذار خوب تمام اعمال فیزیولوژیکی بخوبی انجام می گیرد و لذا تمایلات جنسی در این گونه مرغ ها بالاست.

در اوایل تخمگذاری که اندازه تخم مرغ کوچک است درصد نطفه داری کمتر است ولی به تدریج با افزایش وزن تخم مرغ، درصد نطفه داری افزایش می یابد. در مرغ های خیلی مسن و یا خیلی جوان درصد نطفه داری کم است. خویش جفتی دارای اثر منفی در نطفه داری است و هر چه درجه همخونی افزایش یابد در صد نطفه داری کم می شود. آمیخته گری سبب افزایش درصد نطفه داری می گردد.

 

شکل ظاهری تخم مرغ: شکل و وضع ظاهری تخم مرغ در درصد جوجه شدن تاثیر دارد. لذا در موقع جوجه کشی بایستی به نکات زیر توجه شود

١- تخم مرغهای جوجه کشی نباید خیلی بزرگ یا کوچک باشند.

۲ - برای جوجه کشی، تخم هائی که وزن آنها حدود ۵۰ تا ۶۰ گرم است بایستی انتخاب شوند. (بلدرچین ۱۰ تا ۱۲ گرم). البته در نژادهای سنگین وزن تخم مرغ جوجه کشی حدود ۶۴ تا ۶۸ گرم توصیه می شود . اگر تخم مرغ ها یکنواخت نباشند باعث می شود که جوجه هائی که تولید می شوند بزرگ و کوچک بوده بطوری که بعدا از لحاظ پرورش و تغذیه با اشکالاتی روبرو خواهد شد.

٣ - تخم مرغ های جوجه کشی بایستی قالب طبیعی داشته باشند. از بکار بردن تخم مرغ ها با شکل غیر طبیعی کشیده، گرد و موج دار) باید اجتناب شود. این کار بیشتر به خاطر به نژادی صورت می گیرد زیرا جوجه ها حاصل از تخم مرغهای غیر طبیعی بعدا تخم مرغهایی با شکل غیر طبیعی تولید خواهند نمود.

۴- تخم مرغهای جوجه کشی اگر با فضولات آلوده شوند باعث فساد تخم مرغ و از بین رفتن جنین می گردد و از طرف دیگر منبع آلودگی در ماشین خواهد بود و تخم مرغهای تمیز را به فساد می کشاند، لذا بهتر است از تخم مرغهای کثیف برای جوجه کشی استفاده نشود، بین محققین از نظر شستشوی تخم مرغ ها اختلاف نظر وجود دارد.

۵- تخم مرغهائی که دارای پوسته بسیار نازک و یا ضخیم هستند برای جوجه کشی مناسب نیستند، زیرا اگر پوسته نازک باشد تبخیر آب بیشتر خواهد بود و درصد جوجه در آوری کاهش می یابد و از طرف دیگر این گونه تخم مرغ ها کلسیم کافی برای رشد جنین را تامین نمی کنند. تخم مرغهائی که پوسته ضخیم دارند کار خروج جوجه را مشکل می کنند. و چوجه به خوبی قادر نیست که آنها را سوراخ کند.

۶- استفاده از تخم مرغهای پوسته شکسته یا آنهایی که دارای منافذ بیش از اندازه هستند برای جوجه کشی توصیه نمی شود زیرا میزان تبخیر از اینگونه تخم مرغ ها بیشتر است.

۷- کیفیت داخلی تخم مرغ در میزان جوجه دهی تاثیر دارد. تخم مرغهایی که درصد سفید غلیظ آنها بیشتر و یا زرده آنها رنگی تر است درصد جوجه در آوری بیشتری دارند زیرا اینگونه تخم مرغ ها عناصر غذایی بیشتری برای جنین همراه دارند.




|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
موضوعات مرتبط: آموزش کار با دستگاه جوجه کشی , انتخاب تخم نطفه دار مناسب , ,
برچسب‌ها: تخم نطفه دار , تخم مناسب جوجه کشی , ,
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








آخرین مطالب

/
گروه ماشین طیور شاهین بعد از تحقیقات بسیار به طور تخصصی فعالیت خود در تولید دستگاه جوجه کشی فول اتوماتیک را در یک کارگاه صنعتی از سال ۱۳۹۵ آغاز نمود. ـ تنها هدف این شرکت تولید دستگاه جوجه کشی با راندمان بالا، بهترین کیفیت، مناسب ترین قیمت، پشتیبانی ۲۴ ساعته همراه با ضمانت نامه بی قید و شرط میباشد. در این مدت بسیار کوتاه توانسته با کارهای تحقیقاتی و آزمایشات بسیار، با نوآوری و ابتکار و استفاده از به روز تربن فناوری در ساخت دستگاه جوجه کشی با بالاترین راندمان و بیشترین رضایت مشتریان را کسب کندـ شرکت در شهرستان کازرون، کنار آستان مقدس امامزاده سیدحسین (ع) قرار دارد و با آغوش باز پذیرای مشتریان گرامی میباشد.