نظافت دستگاه جوجه کشی نو و استفاده نشده
زمانی که دستگاه را به تازگی خریداری کرده اید و هنوز نو می باشد، نیازی به ضدعفونی نیست. فقط باید گرد و غبارهای موجود در داخل دستگاه را با استفاده از یک پمپ باد و یا دستمال پاک کنید و فرایند جوجه کشی را شروع کنید. البته اگر از دستگاه های کارکرده و دست دوم می خواهید استفاده کنید ، قضیه فرق خواهد کرد و حتما باید طبق روال گفته شده آن را نظافت و ضدعفونی کنید.
نظافت دستگاه پس از جوجه کشی اما بعد از اتمام دوره جوجه کشی ضرورت ضد عفونی کردن و تمیزکاری دستگاه وجود خواهد داشت.
در تمیزکاری دستگاه جوجه کشی باید به قطعات الکترونیکی و مکانیکی و هم چنین بدنه و سبد ها توجه کنید، هر کدام دارای شیوه تمیز سازی خاصی است که حتما باید رعایت شود در غیر این صورت امکان آسیب رسیدن به قطعات وجود دارد.
قطعات الکترونیکی و مکانیکی مانند برد، فن ، سنسور، موتور گرداننده ، سیم کشی ها با استفاده از یک پمپ باد و دستمال خشک تمیز خواهند شد و به هیچ وجه نباید آنها را خیس کنید و یا با آب و صابون بشویید. استفاده از جاروبرقی نیز برای تمیزکاری این قطعات مناسب است.
اما سبدها و بدنه دستگاه داخلی دستگاه را باید بشویید. چرا که هنگام تولد جوجه ها آلودگی های زیادی مانند خون بند ناف، مدفوع ، پرهای شکسته ، مایع زرده ، آب بدن جوجه ها و … بر روی بدنه دستگاه و سبدها پخش می شود که در صورت عدم توجه سبب رشد میکروب های کشنده خواهد شد و در مراحل بعدی جوجه کشی باعث مرگ جوجه در داخل تخم خواهد شد.
پس حتما باید این قسمت ها را به صورت کامل مورد شستشو قرار دهید. بهترین کار این است که کف دستگاه را با استفاده از یک سلفون یا نایلون تمیز بپوشانید، تا آلودگی ها بر روی آنها ریخته شود زیرا به راحتی قابل تعویض و دور انداختن می باشد و نیازی به شستشوی کف و دیواره دستگاه نخواهد بود.
در هر صورت اگر کوچکترین آلودگی را بر روی سبدها و بدنه دیدید، به راحتی می توانید آنها را با استفاده از آب داغ و مواد شوینده بشویید. با توجه به اینکه جنس سبدها از پلاستیک می باشد بنابراین به راحتی با آب و مواد شوینده قابل شستشو هستند و پس از شستشو آنها را در جایی گرم یا جلوی تابش غیر مستقیم آفتاب (جلوی پنجره) قرار دهید تا خشک شوند.
اما در شستشوی بدنه دستگاه دقت کنید که آب به قطعات الکتریکی و مکانیکی برخورد نکند چون مشکل ساز خواهد بود. بدنه را می توانید به کمک یک دستمال خیس همراه با صابون یا مواد شوینده بشویید و سپس با یک دستمال خشک ، بدنه را تمیز و خشک کنید و اجازه بدهید تا خشک شود، اما دقت کنید که به هیچ وجه نباید با شلنگ داخل کابین دستگاه را آب بکشید، این کار با نابودی دستگاه همراه خواهد بود،
بعد از اتمام کار شستشو و نظافت می توانید دستگاه را برای جوجه کشی مجدد راه اندازی کنید، اما دقت کنید که دستگاه باید کاملا خشک شده باشد و بوی مواد شوینده از آن متصاعد نشود چون برای جوجه های مضر خواهد بود و امکان خفگی آنها را به دنبال دارد. نکات مهم در ضدعفونی دستگاه در صورتی که می خواهید دستگاه را ضدعفونی کنید یعنی قصد استفاده از مایع یا گازهای ضدعفونی کننده را دارید، حتما قبل از این کار اطلاعات و دانش خود را در رابطه با خطرات مواد ضدعفونی کننده بر روی تخم های نطفه دار و جوجه ها افزایش دهید و به صورت آگاهانه این کار را انجام دهید و حتما از موادی استفاده کنید که کمترین خطر را برای شما و جوجه های آینده داشته باشند.
قبل از این کار حتما سنسور دستگاه را بپوشانید چرا که سنسور حساس ترین قسمت دستگاه است و در ماشین های جوجه کشی شاهین طیور نیز از سنسور دیجیتالی SHT استفاده می شود که حساسیت بالایی در سنجش همزمان دما و رطوبت دارد و با توجه به اینکه با استفاده از فعل و انفعالات شیمیایی قادر به سنجش دما و رطوبت می باشد، بنابراین وجود مواد شیمیایی در داخل دستگاه حتما کارکرد سنسور را با اختلال مواجه خواهد کرد.
پس اگر دانش فنی و اطلاعات لازم را دارید، سنسور را از داخل دستگاه بیرون بیاورید و با خیال راحت محیط دستگاه را ضد عفونی کنید، در غیر این صورت آن را با استفاده از بادکنک یا پلاستیک بپوشانید طوری که امکان نفوذ گازهای ضدعفونی به داخل آن وجود نداشته باشد.
مواد ضدعفونی کننده جرمی ساید و فرمالدهید کمترین ضرر را دارند، بنابراین می توانید از این مواد استفاده کنید و پس از گذشت چند روز می توانید جوجه کشی را شروع کنید. در طول این سه روز باید دستگاه را در یک محیط آزاد قرار دهید تا جریان هوا به پاکیزه سازی و زدودن مواد شیمیایی از بدنه دستگاه منجر شود. اما هنگام ضدعفونی حتما از ماسک استاندارد و چند لایه استفاده کنید، از کفش و لباس های مخصوص استفاده کنید تا محیط بیرون و طیور سالن را با مواد ضدعفونی کننده آلوده نکنید.
عواقب عدم شستشو و نظافت دستگاه بسیاری از پرورش دهندگان به شستشوی دستگاه بی توجه هستند و حتی سالانه یکبار هم آن را نمی شویند. بعد از کاهش راندمان جوجه کشی و مرگ جوجه ها در داخل تخم ، کیفیت دستگاه و عدم کارکرد صحیح آن را مقصر می دانند در حالی که آلودگی ها و میکروب های تجمع یافته در محیط داخلی دستگاه ، بر اثر حرارت و رطوبت بالا طی دوره جوجه کشی رشد پیدا کرده و به داخل تخم نفوذ می کنند و به این ترتیب موجب مرگ جنین و جوجه ها در داخل تخم خواهد شد.
نکته دوم در مورد سنسور دستگاه است، اگر آن را تمیز نکنید به مرور زمان آلودگی ها و آهک ها بر روی آن نشست خواهد کرد و مانع از سنجش صحیح دما و رطوبت خواهد شد که این مشکل سبب عدم تنظیم دقیق دما و رطوبت و در نتیجه جوجه کشی ناموفق خواهد شد
:: موضوعات مرتبط:
آموزش کار با دستگاه جوجه کشی ,
ضد عفونی کردن دستگاه جوجه کشی ,
,
:: برچسبها:
ضد عفونی کردن دستگاه جوجه کشی ,
:: بازدید از این مطلب : 958
|
امتیاز مطلب : 19
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4